SOSIAL ANGST, JEG HATER DEG

God kveld! 

Nå er jeg endelig hjemme igjen etter en helg borte, etter en helg som skulle bli så utrolig bra men som viste seg å være langt mere vanskelig enn hva jeg hadde forestilt meg. Jeg viste det før vi dro at det kom til å bli mye folk, men at jeg skulle takle det så dårlig, det hadde jeg ikke trodd. Jeg hadde gledet meg så mye, så mye at du aner ikke, hvor godt det skulle bli å komme seg litt bort, kose seg og slappe av. Men i steden ble det en opplevelse som satte spor. For jeg prøver så hardt å jobbe med meg selv, jeg prøves så ekstremt hardt for at angsten ikke skal få ta over, ikke få overtaket. 

Vi kom dit på fredags kveld og da var det så seint at det egentlig bare var å grille å legge seg, jeg var utrolig sliten etter en lang dag så jeg hadde allerede planlagt å legge meg ganske grei tid, vi spiste, grilla og koste oss, med masse folk jeg har møtt før. Desverre begynte angsten allerede da, jeg satt der i en stol polstra med hode ned i telefonen i frykt om at noen skulle se stygt på meg. Så det endte vel egentlig med at jeg spiste meg mett, lufta hunden og gikk å la meg. 
Lørdagen var det på igjen, opp tidlig for å se på billøp, noe jeg synes er gøy, i tillegg var det sol ute så det var en mulighet til å kunne få litt farge, men det blir aldri som jeg tror eller håper, jeg blir som regel alltid skuffa, som regel så sitter jeg bare der, får ikke med meg hva noen sier eller om noen prater til meg. Det er som om jeg er langt inn i en egen verden, hvor det bare er meg. 

Når det er så mye folk, og det skjer så mye rundt meg hele tiden så blir jeg så ferdig, jeg blir så sliten og så utslitt, at når det blei pause så gikk jeg å la meg, jeg lå å sov helt fra klokka var 3 til vi skulle grille ved 21 tiden. Jeg ville ikke engang da egentlig tusle ut av campingvogna, jeg ville bare bli inne, ute av alle andres syn. Men jeg tok motet og gikk ut, fordi jeg ikke skulle sulte meg helt bare fordi det var masse folk der. Så satt vi der, eller jeg satt der, alene følte jeg. Det var jeg jo ikke, det var jo så mange andre rundt, men jeg følte meg så alene, så nedsatt og helt fjern. Alle de tankene som går i hode om hva andre føler og mener, alle menneskene som er rundt deg. Tilslutt kom det mere og mere folk jeg ikke viste hvem var, og der går grensa mi, da gikk jeg inn i vogna igjen og la meg i senga med en gang. 

Jeg hadde funnet fram jordbær og cola, og hadde film på telfon, og der lå jeg alene, og vet du hva, jeg stor koste meg. Heldivis har jeg en så støttenden samboer som alltid stiller opp, jeg vil ikke at han skal ligge ved siden av meg selv om jeg ikke takler å være med masse ukjente mennesker, men han kom alltid innom meg, sjekka alltid at jeg hadde det bra, og han kom tilslutt å la seg med meg. Jeg hater sosial angst, jeg hater at jeg ikke klarer å være ute blandt folk uten å bli så nervøs, uten å føle meg så lite verdt, uten å føle meg som en dritt.

 

12 kommentarer

Siste innlegg