DEBATTEN SOM FIKK MEG TIL Å REAGERE

Den 08.03 hadde NRK en debatt med blant annet Ulrikke Falch og Kristine Ullebø, og mye av det som ble sagt der fikk meg til å reagere! NRK-debatten handlet om bloggindustrien, du kan se debatten HER 

Debatten som gikk på NRK her om dagen fikk meg til å koke. Jeg er enig i så mye av hva både Ulrikke og Kristin sier, at det å legge ut rabatt koder for å fylle i leppene eller andre kosmetiske inngrep ikke har noe på en offentlig side/konto å gjører. MEN jeg synes det på ingen måte er riktig at Isabel Raad skal baksnakkes på TV, altså hvem er de som gjør at de kan kritisere andre?! Jeg blir sint, det er direkte mobbing og jeg kan ikke forestille meg hva Isabel måtte føle nå.
Hvorfor skal det være sånn at det er skylda til en blogger eller en instagrammer at kroppspresset er der? Har ikke folk egne tanker å meninger om hvordan de selv vil være? Jeg følger både bloggere og folk på Instagram som har både fikset på utseende og ikke. Jeg føler folk som har selvironi og folk som sliter. MEN jeg blir ikke påvirket av at noen skriver om at de vil operere seg eller fikse på utseende eller at noen vil ta sitt eget liv. Jeg tenker at om folk vil fikse på utseende eller gjøre noe med kroppen så skal de vel få lov til det uten å bli slaktet på nett over hvor stort press de legger på andre.

Jeg skal ikke si at jeg aldri har blitt påvirket av noe jeg har sett eller lest, for det har jeg, men jeg klarer å tenke selv, hva vil jeg og hvorfor? Det kunne aldri falt meg inn å fikse på meg selv fordi noen andre har gjort det. Skulle jeg ha fikset på meg selv hadde det vært fordi JEG ikke er fornøyd. Før var jeg sånn at hva andre mente om meg var viktig, men nå gjør jeg ting fordi jeg vil det og fordi jeg vil gjøre noe med det. Ikke fordi en offentlig person har sagt det.

Har det virkelig blitt sånn at viss noen ber oss om å hoppe ned fra en bru så gjør vi det?? Har vi virkelig ikke et eget ansvar for hva vi lar oss påvirke av?! Ulrikke kom med dette argumentet om at ikke alle kropper, uansett form å fasong kunne vise seg frem. For meg så høres det ut som om det er galt å vise seg frem, jeg mener at så lenge man er fornøyd med seg selv så legger man ut det man vil!

Skal det ikke lenger være et fritt land hvor vi har lov til å dele det vi vil? Skal verden virkelig bli så hårsåre at det skal bli forbud å være seg selv ? Man er selv ansvarlig for eget liv, og kan ikke skylde på en offentlig person. Man velger selv hva man vil ta til seg å ikke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9 kommentarer
  1. Helt enig! Det blir direkte mobbing. Kropp kommer alltid til å være der. Alle har faktisk et valg om hva dem velger å teykke inn på. Selv om man ikke er enig i alt, er det ikke greit å mobbe noen UANSETT grunn! Flott skrevet og jeg er helt enig 🙂

  2. Bra innlegg!! Men husk ulrikke står for det, Kristine mener at man skal vise deg frem.. så ser du ikke syns punktet mitt?? Love<33

  3. Haha, det er ikke mobbing at de snakker om Isabel. Isabel er en offentlig person og kan snakkes om offentlig på lik linje som en politiker. Så der tar du feil

  4. Det virker som du har misforstått mye rundt Ulrikke og Kristines synspunkter i denne debatten. Gjentagende ganger forklarer Ulrikke at dette handler om å gjøre offentlige bloggere/instagrammere klar over hvilke negative ringvirkninger noe (ikke alt) man fronter i sosiale medier kan ha. Synes de er begge saklige gjennom hele debatten. De henger ikke ut Isabel som enkeltperson, men kritiserer henne kun for akkuratt rabattbruk og fronting av plastiske operasjoner, noe selv du skriver i dette innlegget at du er i mot. Ytrer du deg offentlig, må du også tåle å få kritikk tilbake. Det blir som i arbeidslivet. Man kan fint få kritikk for jobbrelaterte ting, uten at det er ment personlig og som mobbing. Synes det er kjempe bra at Isabel blir nevnt, da hun er en av værstingene på fronting av kosmetiskebehandlinger.

  5. Ingrid: Jeg er helt enig i det å fronte slike ting som å operere seg og sånne inngrep kanskje ikke bør reklameres for, men jeg mener at viss man vil skrive om det så må det være greit så lenge man ikke sier hvem hva hvor. At de som er offentlige skal få skylden for alt det negative er dumt, skal jeg føle meg dum som poster noe her på bloggen eller instagram da fordi noen mener det er negativt? Jo de henger ut Isabel, om du hører hva Hegseth sier om henne så der det å henge ut noen, samt at det er ikke første gang han snakker dritt om henne. Og det synes jeg på ingen måte er riktig! Selvfølgelig kunne hun også latt være å fronte det så mye som hun gjør, men hun er ærlig og åpen om det, og det er jo ingen tvil om at det blir mere og mere populært, men at hun skal få skylda det er bare tull.

  6. Anonym: Neivell? Har du blitt mobba og vet hva det vil si? Om du hører hva Hegseth sier om henne så vil jeg kalde det mobbing, samt at det er ikke første gangen han slenger dritt om henne. Helt enig i at når du er en offentlig person så må du tåle kritikk, men det er forskjell på kritikk og mobbing.

  7. Jeg er såpass gammel nå (les 27) at jeg ikke lar meg påvirke, selvom jeg til tider kunne ønske at magen var flatere osv… og da ser på de med perfekte kropper på nett og tenker at jeg ville sett slik ut.. Men som Kristin sier, vi må tenke på at veldig mange av følgerne til toppbloggere er svært unge. De er mer usikre på seg selv og sin kropp. Det er de vi må skåne. Det er barn som er ned i 10års alderen som leser alt det her og da jeg var 10år fantes ikke det her. Foreldre kan bidra mye, men de kan ikke klare å skjerme de 24/7. Derfor trenger vi noen motparter også, som sier du skal være deg selv, du er unik og vakker.. uten å måtte endre deg. For barn er usikre og er svært mottakelig for ytre påvirkning!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg