JEG ER I VG

God kveld!

Det er både skummelt og rart å stå frem i VG om noe som er så sårbart for meg. Men det er ingenting å skjule at jeg er mye ensom og høytider er ingen dans på roser. Livet har ikke vært en dans på roser og jeg vil nå ut til folk som er i samme situasjon og det er så viktig å prate om noe som er så tabu for verden. Men psykisk helse er noe som burde vært mere i dagens lys og blitt tatt mere på alvor! Denne påsken her har vært så mye bedre enn hva jeg hadde forventet og jeg har hatt så mye gode mennesker rundt meg, det betyr mye. Det gir meg selvtillit og det gir meg følelse av å høre til, noe som er så viktig!

26 kommentarer
  1. Du er tøff! Ensomhet er en så viktig ting å kunne være åpen om, og det er fantastisk når noen tørr! Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det som ble skrevet på VG – og til tross for åpenhet rundt ensomheten min, har ikke jeg klart å «knekke» koden når det kommer til å holde på bekjente. Jeg ønsker deg lykke til!

  2. Hei Marthe.
   Har en liten ide om hva du mener. fikk PTSD pga mobbing. Kjenner jeg utrolig imponert og stolt plain and simple. At det finnes mennesker som deg der ute. leste artikkelen i vg, og vel awsome kult gjort. veit ikke helt om jeg hadde turt selv. men dritt kult at du turte. håper du får en god påske.
   best hilsner
   Jonas Ice Haavet

  3. Hei! Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver, jeg ble også mobbet omtrent hele oppveksten. Ta gjerne kontakt om du behøver en venn 🙂 Klem fra Nathalie

  4. Hei Marthe! Leste stykket i VG hvor du var med. Fantastisk at du stilte opp. Er nok mange som kjenner seg igjen og finner trøst i det. Vil egentlig bare ønske deg en god påske 😉 Med ønske om det beste 😉

  5. Hei! Leste om deg i VG, og så du var fra samme sted som meg. Kjente meg helt igjen i det du skrev! Legg meg gjerne til på FB om du vil eller send meg en melding 🙂

  6. Utrolig tøft gjort! Jeg leste dette først på VG, før jeg trykket meg inn på bloggen din. Dette fortjener du all skryt for. Jeg må si jeg (22 år) også er ensom, selv om jeg har familie… og vet hvor tøft det er. Jeg kan nok lite gjør, men jeg ønsker deg hvertfall en riktig god påske! Du er utrolig tøff som turte å stå frem, et forbilde for oss andre.

  7. Hei Marthe!
   Jeg kommenterer aldri på innlegg på blogger, men ble utrolig rørt av innlegget til VG så jeg ville bare legge igjen en kommentar om hvor tøff og sterk jeg synes du er som tar opp dette temaet! Stå på videre! Selv om det er tungt, håper jeg at du får en fin påske videre 🙂

  8. Fant bloggen din via artikkelen i VG, og måtte bare legge igjen en kommentar da jeg kjenner meg selv igjen. Det er trist at så mange føler seg ensom, spesielt i høytider som påske/jul osv.
   Det du skrev om at du egentlig ikke vet hvordan man er en venn, det er noe av det beste jeg har lest på lenge. Satt å tenkte på det idag, at jeg vet liksom ikke hvordan man forholder seg til en venn man ønsker å beholde..?
   Selv har jeg blitt mobba i mange år, og har slitt med å holde kontakt pga dårlig tillit til folk. Jeg er like gammel som deg og ville bare si at du er ikke alene, men hva hjelper det når man ser alle poster disse “fantastiske” bildene fra påsketurene demmes. Så klart unner jeg de all glede og moro de får av dette, men det river ekstra i meg når jeg ser det..
   <3 Tøft å bryte tabuet i VG :)!! Vi kommer nok til å føle oss mindre ensom en gang i livet vi også. Jeg har troa. Men samtidig mener jeg at man må kunne prøve å invitere til ting selv, ta litt initiativ til å samles. Det er ikke noe jeg er superflink på selv.

  9. Hei der 😊
   Leste artikkelen i VG. Å vil bare si du er tøff som står frem😊 Jeg kjenner meg igjen i alt, for jeg har selv blitt mobbet hele oppveksten. Å jeg heller er ikke så god til å holde på venner/bekjente, fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal holde på de. Jeg går ikke ut på byen, sitter for det meste hjemme. Føler meg ensom som deg.
   Jeg vil egentlig bare ønske deg en god påske🐤🐥🐣
   Hvis du vil må du bare ta kontakt 😊

  10. Hei, kjære Marthe Sofie. Jeg vil bare si som jeg ser flere har skrevet her, at du er ikke alene. Jeg har det akkurat sånn som du beskriver det. Bare at jeg har ingen nære venner lenger. Jeg har ei god venninne ellers er de fleste venner jeg sjeldent snakker med. Jeg har kompleks ptsd og sliter mye med angst pga mobbing hele oppveksten min. Jeg har en fantastisk samboer og 2 nydelige jenter jeg er så heldig å er mamma til, jeg har også 2 katter jeg er så utrolig glad i, men jeg savner og drømmer om å ha ei eller flere venninner jeg kan dra på jenteturer eller ut med. Jeg vet tydeligvis ikke hvordan jeg skal være som venninne og synes det er utrolig vanskelig å ta kontakt eller snakke med jenter på en måte som gjør at de vil være venn med meg. De er der en stund også blir de liksom borte.. Jeg håper du får det bedre etterhvert og at du ikke føler det sånn hele tiden, det er en veldig vond følelse:( Jeg er forresten fra Gjøvik, bare å sende meg en mail om du vil:)
   Klem fra Silje, 24 år

  11. Hei! Jeg vet hvordan du har det, har sosial angst og har heller ikke knekt den hvordan å være en venn-koden. Håper du knekker den snart og blir mindre ensom. Hjertelig hilsen Lisa, 24 år 🙂

  12. Hei, jeg vil bare si at jeg kjenner meg igjen i det du beskriver.
   Etter at jeg flyttet for å studere mistet jeg all kontakt med de jeg kjente fra der jeg er fra, jeg merker nå når jeg reiser hjem for jul, påske og sommer at jeg blir veldig ensom når jeg ser alt andre driver med sammen.

  13. Hei Marthe.
   Kansje en fulltidsjobb som krever mer vil hjelpe deg, da blir du mer trent sosialt og verdsetter fritiden mer enn nå, da vil en faktisk kose seg mer når en har en rolig stund hjemme I stuen for det blir færre og færre av dem når en blir eldre og stifter familie.
   Synd med mobbing, men det er historie som du ikke kan endre på nå, se framover og tenk på mulighetene du har som en ung energisk og en flott jente, Tenk over at du tross alt bor I verdens beste land og det er ikke en selvfølge for alle på kloden og ha det slik som vi I Norge har det.
   Skaff deg en hund, menneskets beste venn er alltid superglad når du kommer hjem.
   Ikke la deg lure av alle skrytebildene og kommentarene på medier, det er ikke alltid slik det ser ut, noen har et sykt behov for og vise hvor lykkelige dei er på facebook, men virkeligheten er ofte ikke slik. Finn en hobby, ikke alltid blog er det rette da medier kan også være tøffe for syken.
   Stå på og lykke til.
   Hilsen en I 40 åra

  14. Bryr meg lite om blogger og slikt, men denne gangen måtte jeg bare si at du er en sterk og vakker kvinne.
   Ingen skal måtte være ensomme, jeg selv liker meg selv alene, men det er mitt valg og jeg tar det frivillig, det å ikke kunne ta valget, men bare måtte “go with it” er ikke innenfor, sender deg en klem og håper du kommer sterkere ut av det.
   Alt som ikke dreper gjør deg sterkere.

  15. Hei du, om du vil snakke om det du har på hjerte å det du føle vil jeg gjerne prøve og fårstå din situasjon å forstå det du tenker å går igjennom hver høytid. Vi alle har vår ting å slite med, å jeg vil gjerne hjelpe å bli hjulpet.. å det at du har en samboer å svigerfamilie håper jeg di er der får deg👍

  16. Hei!
   Du er enda så ung og flott 😀 Jeg tror det vil komme en tid der du får det fantastisk og ikke lengre føler deg ensom. Plutselig en dag tenker du at det hadde vært godt å vært alene. Det er rart hvor fort livet kan snu må du huske!

  17. Hei Marthe.
   Leste om deg i vg.Jeg har selv vokst opp i Søndre Land og det er en plass som er så liten at man lett føler seg ensom pga folkene som bor der…Mitt beste råd er faktisk å flytte til en by med litt flere folk.S L er en plass der alle snakker om alle og man fort blir stemplet uten grunn..Hilsen ei som også følte seg ensom da hun bodde der selv om jeg hadde venner🙂

  18. Hei Marthe Sofie 🙂
   Vi (jeg, min samboer og hans tenåring) har hytte i Hov, og vi kommer til å være der ofte i feriene. Si ifra om du vil komme på besøk, du er hjertelig velkommen :):)

  19. Kjære, kjære Marthe.. Du er helt utrolig tøff som tør og orker dette. Jeg har nok sagt det før, og jeg kommer nok til å si det igjen: Men du er utvilsomt et stort forbilde for ganske mange der ute <3
   Jeg vet dessverre en del selv om hvordan det er å grue seg til diverse høytider, livet mitt har pretty much vært sånn nesten hele livet. Og spesielt derfor er det så godt å se at det finnes så flotte vesener som DEG som tør å være såpass åpen om dette. Takk 🙂

  20. Hei Marthe. Vil bare si at det er modig gjort av deg å stå fram på denne måten. Fint å vite at du føler deg bedre nå. 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin helg. 🙂
   Hilsen
   Tommy Tøndersen

  21. Hei
   Takk for du stod frem i VG. Jeg er også en av de som føler meg ensom, har ingen familie. Vi er flere, en trøst på sett og vis.
   Klem

  22. Hei Marthe! Utrolig tøft av deg å stå frem slik med dette. Ble selv mobbet på skolen og etter det ikke hatt god selvtillit og er sjenert, så føler det slik som deg ute blant folk. I tillegg har eg til tider hatt kraftig eksem i fjeset mitt som har gjort at følt at alle kikker på fjeset mitt. Er gift og har 2 barn som eg koser meg med, men har heldigvis funnet meg en hobby som trives med. Løping er det beste som har skjedd meg, siden da får eg filosofere over livet og få mere selvtillit.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg