DETTE BØR DU SJEKKE UT: PIREN I SOPOT

Siste dagen i Sopot var vi ute å spiste og gikk ut på piren etterpå. Dette er virkelig en plass jeg anbefaler å få med seg, det koster 5 zloty som vil si ca 10 norske kroner. Det var solnedgang og så utrolig nydelig å gå utover å se innover mot land igjen. Midt ute på piren finner du en restaurant. Vi spiste ikke der så jeg aner ikke hvordan det er der, men det så utrolig koselig ut, selve bygget var formet som en båt. Lenger ut finner du Pirat, et sjørøverskip som du kan få en slags tour. Helt på enden av piren kan du betale 2 zloty og se i kikkert utover havet, det ligger utrolig mye store båter. Det var utrolig romantisk å gå der, med solnedgang og hele pakka, samt at vi fikk se helt sykt store båter som var eid av privatpersoner! Men viss du skal til Sopot anbefaler jeg å besøke piren, kanskje på en dag hvor det ikke er så mye folk og kvelden er virkelig å anbefale! 

Har du vært der før? 

5 PLASSER Å SPISE I POLEN


BILLY´S
Denne restauranten finner du både i Sopot og Gdansk, her finner du mye av det amerika har å by på av mat, plassen er godt gjennomført med amerikansk tema og maten er super saftig og det er MYE mat for pengene. Vi spiste her flere ganger og jeg var like fornøyd med biffen min hver gang. Så om du virkelig vil ha en god matbit og ikke minst mye mat så bør du sjekke ut billy´s.

HARD ROCK CAFE
Hard rock finner du i gamlebyen i Gdansk. Den finnes helt sikkert flere plasser men når vi var i gamlebyen var det her matvalget falt. Jeg har aldri spist på hard rock cafe før men har hørt så mye bra og hadde derfor høye forventninger til plassen. Jeg bestilte meg biff her også og ble overrasket over hvor god den var til å være entrecote, da dette vanligvis ikke er noe jeg bestiller. Jeg fikk for første gang servert biff med potetstappe, og det var virkelig godt! 


MOUNT BLANC
Ingen restaurant med mat, men en helt enorm meny med drikker og SJOKOLADE! Altså, jeg angrer meg for at vi ikke dro tilbake og fikk testet ut alt det gode dem hadde der, men jeg fikk en liten smakbit på de 15 minuttene vi var der. Vi kom rett før stenge tid og hadde bare tenkt til å ta noen drinker før vi dro hjem. Men om du er glad i sjokolade og belgisk sjokolade, this is the place! Finnes i Sopot!


PINOKIO
Gågata til sopot ligger denne sjarmerende restauranten med en stor pinokio dukke ståendes i åpningen. Her også spiste vi flere ganger. Prøvde ut to forskjellige ting, pizza og pasta, noe jeg er meget fornøyd med. Noe jeg er mindre fornøyd med er bruken av hvitløk, altså hvitløk i alt! Og kundeservicen kunne vært litt bedre, MEN en utrolig koselig plass og vi koste oss!

CAFE FERBER
Første dagen våres i polen ble det mye vente tid og ikke minst var vi tidlig oppe. Det ble dårlig med frokost og denne plassen hadde virkelig noen gode retter nettopp for dette. De aller fleste spiseplassene har frokostmeny frem til kl 12. Så her spiste jeg trøtt som en stolpe, toast! De har antagelig mye annet godt å by på også! Storskjermer for tv har de også! 

 
 

HOME SWEET HOME

Endelig hjemme igjen! Det var så utrolig godt å sove i egen seng i natt, jeg sover generelt mye dårligere når jeg er borte og da er det alltid så godt å komme hjem. Nå kom vi hjem på dagen i går, men dagen i går er så vondt å så ubehagelig at denne dagen er tung. Men nå har jeg fått pakket ut fra kofferten, ryddet og vasket hjemme og har igjen å vaske klær. Det er utrolig godt å  få ladet batteriene og nå er jeg klar for to uker med jobb før jeg nok en gang setter meg på flyet og tar helg i en storby! Følg med denne uken på bloggen, mange nye innlegg om hvor du kan spise i polen, shopping og plasser du bør besøke! 

Hva har du gjort i helgen? 

BREV TIL HIMMELEN

Hvor er oppskriften på å komme seg over et tap? En sorg så stor at hjerte skriker i smerte. Jeg tror aldri denne dagen her kommer til å være enkel, noen gang. Dagen i dag er så ufattelig meningsløs og så tragisk. Denne dagen for nøyaktig 4 år siden skulle livet mitt bli snudd på hode av en tragedie som rammet så mange. Jeg tenker på det hver dag, hele tiden og skulle ønske det var noe jeg kunne ha gjort. Men nå har det gått 4 år uten deg. Dagen i dag er fylt med sorg, tårer og en haug med minner og folk som minnes deg og savner deg.

Kjære vakre storesøster i himmelen, om du bare kunne sett alle som minnes deg, og som savner deg. All sorgen og det store tomrommet du har etterlatt deg. Jeg savner deg så utrolig mye, og hadde gjort hva som helst for å få se deg igjen, høre stemmen din og være nær deg. Jeg skulle så gjerne hatt dine tips og din støtte. Jeg savner deg dypere enn havet og jeg håper at det er som i hode mitt, at du er på en fin plass, sammen med de andre vi har mistet. Jeg håper du står sammen med Tante og ser ned på oss, at du passer på meg og jeg vet at en dag får jeg se deg igjen.

Du er savnet, så ekstremt høyt! 

SISTE KVELD

God kveld!

Nå håper jeg virkelig været i Norge blir bedre til i morgen, for jeg vil ha fint vær og varme! De siste dagene har vi hatt dårlig vær og ikke spesielt varmt vær heller. Men i morgen bærer det hjem igjen, å det skal bli så godt! Denne dagen har vi ikke gjort noe som helst, sto vel opp rundt 3-4 tiden og fikk spist litt frokost, før vi i 6 tiden reiste ut for å spise det siste måltidet her. Restauranten vi spiste på er virkelig til å anbefale og jeg har tenkt til å samle alle plassene vi har spist i et eget innlegg. Vi gikk også ut på den berømte piren, og det er så nydelig der, hele landet her er så fantastisk! Nå skal kofferten pakkes og det skal ryddes før hjemreise i morgen tidlig!

Hvordan er været hjemme ? 

BILDEDRYSS FRA 2 VERDENSKRIG MUSEUM

I dag har jeg fått så mange inntrykk på en gang og er helt ødelagt i hode. Det er så sterkt, så meningsløst og så ufattelig at dette har skjedd. Alt som alle de menneskene skulle lide for og for et liv. Jeg er rett og slett målløs og vet ikke helt hvordan jeg skal formulere med. Men det er helt klart at jeg lærte masse om 2 verdenskrig og de skal ha god kritikk for et vel gjennomført museum. Det er så godt organisert og så godt teksta, det er videoer og det er tonnevis med uniformer, våpen, medaljer, ja gud vet hva. Men jeg har også fått en liten støkk og skjønt at man må sette mye mere pris på det man har. Viss du skal til polen og du skal til Gdansk eller i nærheten så anbefaler jeg virkelig på det sterkeste å ta turen innom Muzeum ll Wojny Swiatowej. De har laget det sånn at du får med deg helt fra 1 verdenskrig og holder følge med årstallene oppover, de har rom på rom med enorme inntrykk og hvordan det var under krigen. Mitt desidert sterkeste øyeblikk var når vi kom til rommet med bilder av alle de jødene, det var virkelig en støkk i magen. 

GAMLEBYEN & SHOPPING

I går var vi på tur til gamle byen i Gdansk, og for en koselig by! Det er et helt spesielt sted med gamle bygninger og mye historie.  Det er få som vet at 2 verdenskrig startet nettop i Gdansk, det ble avfyrt skudd fra det tyske slagskipet Schleswig-Holstein mot havnen i Gdansk. Samtidig som hovedpostkontoret i byen ble angrepet. Så for meg var det veldig spesielt å gå i gatene og tenke på at her har det faktisk vært krig. Jeg elsker virkelig å lese og høre om krigen, spesielt 2 verdenskrig, ikke fordi det er gøy det som har skjedd, men fordi det er interessant og ikke minst lærerikt. Vi har planer om å besøke 2 verdenskrig museum i Gdansk i løpet av uken, og jeg håper på å kunne få med meg masse kunnskap.

Vi var innom en kirke, en helt enorm stor kirke. Det er noe av det fineste jeg har sett. Vi fikk bare se en liten del av kirken og måtte ha med oss guide om vi ville inn å se resten, men wow! Jeg husker selvfølgelig ikke navnet nå, men om du skal til gamlebyen så er det virkelig verdt å gå innom! Vi spiste god mat på hard rock cafe og koste oss med shopping til sene kvelden! Kommer egen innlegg om innkjøp når jeg kommer hjem. I dag skal jeg kose meg på stranda og nyte sola og varmen, for resten av uka er det meldt både torden og regn. 

DAG 2 SOPOT

Lørdagen var som sagt utrolig slitsom og ikke nok med at vi måtte vente hele dagen før vi fikk nøklene til leiligheten så fikk vi heller ikke tak i dem som skulle møte oss. Så hah klokka ble over fire før vi kom oss inn i leiligheten, og jeg tror ikke det tok mere enn 30 minutter før vi sovna. Så gårdsdagen ble rett og slett en inne dag, det var bilcross på momarken og det måtte vi ha med oss selv om vi ikke fikk sett det live. Men det var helt innafor å kunne sove lenge og ikke stresse seg ut på noe før på kvelden. 

Vi dro ut for å spise middag og kose oss senere på kvelden, vi spiste middag på pinokio i sopot og de hadde utrolig god mat, bra service og en utrolig koselig resturant. Videre gikk ferden for å se på den berømte piren, vi gikk ikke helt ut da det var litt surt og ingen hadde noe spesielt med klær på seg. Men det er reine synden, og det er så nydelig her nede. Dagen i dag håper jeg vi får gått litt i området rund leiligheten og får kommet oss på et supermarked og shoppet inn litt mat. 

Har du noen tips til ting å gjøre i Gdansk, sopot, eller nærheten? 

 

JEG HAR REIST TIL..

 For en dag! Nå skal det virkelig bli godt å slenge kroppen på senga å gå i dvale! Dagen i dag har vært lang, den har vært stressende og ikke minst slitsom. Nå er jeg vell fremme i Polen og gleder meg til uka, det er så fint her og jeg gleder meg til å oppleve mest mulig. Vi var i Polen rundt 10 tiden og har ikke fått leiligheten før kl 1500. Så vi har altså bare surra rundt å ventet på å kunne sjekke inn.

Men vi har allerede fått testet ut to restauranter og sett litt av det Sopot har å by på. En ganske så sliten gjeng nå etter lite søvn og mye venting, så nå skal jeg virkelig bare sove til i morgen, haha!

 

 

 

FERIE

Det er to timer siden jeg fikk ferie, heeeregud så god! Det skal virkelig nytes og selv så synes jeg at jeg fortjener en aldeles liten ferie nå. Det er så utrolig deilig at kroppen fungere slik som jeg vil den skal og at jeg klarer å jobbe hver eneste dag, sånn som jeg er vant med. Nå er jeg tilbake til normale vaner og et normalt liv, så langt det går i vert fall. Det er jo selvfølgelig en del ting som aldri vil bli normalt, men det har jeg lært meg å leve med. Jeg kommer ikke unna det og det kommer heller aldri til å bli borte, men jeg er nødt til å gjøre det som er best for meg, fordi det er det som fungerer! Men nå er det ferie og jeg har allerede begynt, akkurat nå sitter jeg med en ansiktsmaske som skal fukte og berolige. Jeg har funnet frem hårkuren og skal straks gå i dusjen, jeg har pakka det som trengs (så å si alt). Funnet frem pass og papir og skal snart av gårde med Ayla. 

Det er når jeg lytter til meg selv og kroppen jeg har det best!