MIN HISTORIE – DEL 2

Del 1 kan du lese her ! 

———————————————————————————-

Etter å ha ligge i senga i flere uker med smerte og et håp om hjelp, en hjelp som ikke skulle komme med det første. Det var møter med barnevernet, jeg var ikke på skolen og jeg hadde helt slutta å ha kontakt med folk. Jeg husker så alt for lite av denne tiden, og jeg er glad for det, glad for at den ikke lenger får lov til å påvirke meg så mye som før. Etter at barnevernet skulle ordne opp med pappa, ble alt verre, de gjorde alt verre. Jeg husker spesielt godt en episode der jeg ble hentet av ei dame som skulle ta meg med på ridning, fordi dette skulle være min belønning for å gjøre lekser eller noe. Jeg slet allerede nok som det var med sinnet, og ikke nok med at jeg hadde mitt å holde på med så klarer dette kvinnemenneske å beskylde meg for å røyke uten at foreldrene mine viste om det. Eneste beviset hun hadde var at det luktet røyk av klærne mine, noe som kanskje ikke var så rart når mamma røyker. Å uansett hva jeg sa så ble jeg ikke trodd, hun hadde allerede bestemt seg og slik var det. Jeg husker så godt hvor knust jeg var, hvor knust selvtilliten min ble og hvor svikta jeg følte meg. Nå hadde de ødelagt mitt forhold med pappa og nå dette, de fikk meg til å virke som et vanskeligstilt barn som ikke gadd å gjøre en innsats på skolen. Jeg husker ikke så mye mer med barnevernet, bare at jeg ikke hadde så mye kontakt med dem videre. Jeg husker hvor glad jeg var for at 10 år med skole endelig var ferdig, jeg var endelig ferdig med det jeg måtte igjennom. Endelig skulle jeg bli fri. Fri fra de menneskene som ikke ville meg noe godt, læreren som bevist mobbet meg og fra et miljø som ikke ville jeg skulle lykkes. 

Det er veldig uklart for meg på tidspunkt og når alt skjedde, så om noe er litt feil får det bare være. Etter 10 klasse var jeg bestemt for at jeg ikke skulle gå noe mere på skole, aldri igjen skulle jeg utsette meg selv for noe sånt, og jeg hadde bestemt meg, jeg søkte ikke på videregående det året. Jeg hadde stallen, hesten min, venninne og mamma. Alt jeg trengte som var trygt og godt. På denne tiden hadde jeg ei eldre venninne, ei som viste seg å være alt det jeg trengte for å komme meg på beina igjen. Christina var min klippe og fikk meg med på å søke om å gå på folkehøyskole, jeg var 16 år og søkte på en skole hvor det var 18 års grense. Men Christina ga meg et håp, et håp om en bedre fremtid. Tiden gikk og jeg fikk til slutt et brev, mamma viste ikke at jeg hadde søkt, fordi jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme inn. I mellomtiden mens jeg ventet på svar på skolen fikk jeg tilbake kontakten med pappa, det var godt. Endelig hadde jeg enda en skulder å lene meg på. Pappa å jeg har et veldig godt forhold den dag i dag! Noe jeg er veldig glad for.  

I brevet fra folkehøyskolen sto det “Hei til dere, alle neste års elver!” Jeg var helt i lykkerus, klarte ikke helt å forstå at jeg hadde kommet inn, og sammen med min beste venninne. Endelig begynte ting å gå min vei, endelig skulle jeg komme meg bort fra den plassen som hadde gjort livet mitt til et hælvette. Samtidig som jeg var lykkelig over å ha kommet inn, var jeg nervøs. For hva om denne plassen også var en plass med masse mennesker som ikke ville meg godt? Jeg dro like vell til Trondheim sammen med Christina og hesten min. Jeg hadde et år med opplevelser jeg unner alle å oppleve, folkehøyskole hjalp meg på beina igjen, jeg vokste og ble selvstendig. Jeg begynte å ha det bra med meg selv. Jeg møtte så mange fantastiske mennesker og fikk oppleve så mye fantastisk. Jeg møtte så mange gode mennesker som ville meg godt, som hjalp meg og fikk meg til å innse at mobberne og alt annet ikke skulle stoppe meg fra å gå videre på skole. Jeg søkte meg inn på videregående etter skoleåret i Trondheim. Jeg kom inn på valget jeg ville ha og var klar for å få en ny start, en start på et liv som skulle være mitt. Nå var det min tur til å bestemme hvordan jeg skulle ha det, og ingen skulle få lov til å ødelegge det. 

Jeg er så takknemlig for alle de personene i livet mitt som har gjort livet mitt til det beste de kan, for at de har vært der, trodd på meg og alltid har villet mitt beste. Jeg hadde aldri vært her jeg er i dag om det ikke hadde vært for de og for meg selv. ♥

 

SLIK HOLDER DU PÅ FERIESTEMNINGEN ETTER FERIEN TAR SLUTT

Veldig mange har i dag begynt på jobb igjen, meg inkludert. Det var mye lettere enn hva jeg hva jeg hadde sett for meg, men jeg regner ikke med at resten av uke skal gå like greit. Men jeg har noen triks jeg håper skal hjelpe meg å holde litt lenger på ferie modusen til tross for at den er over!

Utnytte sommerkveldene
Det er ikke slutt på sommer selv om jobb har kommet, og det er viktig å ikke glemme det. Vi har fått spabad hjemme og jeg gleder meg virkelig til å sitte der, nyte kvelden og ta vare på meg selv utover kvelden.

Dra på stranda
Om du er badetypen eller ikke, reis på stranda. Pakk med deg noe godt å spise, noe drikke og en god bok og nyt å være på stranda. Men husk solkrem!

Spis ute med familien
Fortsett med det du har gjort mens du har vært på ferie, reis på restaurant, kos dere. Man trenger ikke bruke ferien som en unnskyldning for å kunne reise ut på spise! 

Reis på weekendturer 
Reis bort en helg, helgene kan fremdeles brukes og hvorfor ikke reise bort og koble av? Vi kommer helt klart til å reise på weekendturer fremover nå som vi har fått oss ny campingvogn. 

Hva gjør du for å holde på feriefølelsen? 

 

DETTE VIL INGEN PRATE OM

Som jeg skrev før i dag, skulle jeg komme med et innlegg som jeg vet så veldig mange er glad for at jeg poster. Fordi jeg vet jeg ikke er alene om å kjempe en kamp om å få det bra med seg selv. Men at verden ser på dette som et så tabu tema å prate om, det er en skam. For det burde prates om, for verden er ikke perfekt og det et alt for mange som sliter der ute, som ikke får den hjelpen de trenger og som ikke tørr og prate om hvordan de har det fordi det er så “tabu” å prate om. Jeg synes ikke det, det er så utrolig godt å kunne prate om det, men samtidig som det er vanskelig fordi det ikke er alle som forstår. Men her er uansett notat fra hva jeg skreiv i går når jeg hadde det ganske så jævlig. 

Kjemper hardt med meg selv for å klare å holde tårene igjen. Er det en ting med meg selv som jeg hater så er det denne angsten og depresjonen. Den ødelegger meg. Det er vanskelig å forklare hvorfor det er akkurat sånn her, men en ting jeg vet er at jeg er helt jævlig. Jeg vil ikke omgås mennesker men jeg hater å føle meg ensom. Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle kunne havne langt nede igjen, men jeg tok feil. I nesten 8 måneder har jeg klart meg, jeg har gått uten terapi og livet har vært ganske bra. Å det er så opp å ned hver eneste dag, en dag kan jeg våkne og føle at nå blir det bedre, jeg kan se lyst på ting og glede meg over ting i fremtiden. Mens en annen dag kan jeg våkne med en dyster stemning som sier at jeg ikke kommer til å få det til og at alt med denne dagen skal bli dritt, at resten av livet skal bli dritt.

Dagen i dag har vært så mye bedre, på alle mulige måter, og jeg har de rundt meg å takke for at jeg får den støtten jeg trenger når jeg har behov. I dag er jeg klar for å starte en ny uke med postive holdninger og glede over alt det positive som skal skje fremover. Jeg håper alle som sitter der hjemme og føler seg nede, puster, tar en pause og klarer å komme seg gjennom dagen på best mulig måte❤

 

 

SISTE FERIEDAG // SØNDAGSTUR

SUNDAY MY FAVORIT DAY♛

I dag er siste ferie dag for min del, jeg vet at veldig mange begynner ferien nå men jeg har vært veldig fornøyd med å ha ferie nå og har fått lada batteriene godt. Selv om ferien ikke har vært fart og fult ferie modus så har jeg rekt å bli frisk, mandag for 2 uker siden var jeg hos legen fordi jeg var så elendig form, og det viste seg at jeg hadde luftveisinfeksjon og at det altså fantes en god grunn for hvorfor jeg var så dårlig. Men det har vært utrolig kjedelig å bruke 1 uke med ferie på å være syk, samtidig som jeg er glad for at jeg ble syk når jeg har hatt ferie sånn at jeg slipper å være borte fra jobb. Nå er rastløsheten min nådd og jeg er så klar for å komme meg tilbake på jobb og tilbake til hverdagen i morgen. Jeg har bare slappet av i dag, uten om at jeg har vært ute å gått tur med Ayla, ingen lang tur da det er alt for varmt, men en liten tur i skogen var godt for kropp og sjel. 

Gårsdagen var helt grusom, jeg var så nede og helt ute av meg. Jeg har blitt flink til å skrive det ned når jeg har slike perioder, fordi det er så vanskelig å sette ord på det etterpå. Tenkte jeg skulle lage et innlegg om det i kveld, en side folk ikke vil prate om. Jeg liker å være ærlig om denne siden, fordi livet er langt fra perfekt og verden trenger å ta mere tak i psykisk helse. Så følg med, for i kveld kommer det et innlegg om nettopp dette!

 

NY FORANDRING // ENDELIG REGN

Jeg hadde faktisk ikke trodd jeg skulle bli så glad for at det skulle regne. Vi har hatt en så fin sommer, med varme og sol og null regn. Men selv om jeg synes den har vært aldeles så fin synes jeg like vell at det er tragisk hvordan det har påvirket bonden og dyrene vi har her. Men endelig i dag kom det et realt godt skur, og jeg håper det kommer mer, for det trenger vi nå! Det har også blitt en forandring på bloggen, jeg søkte jo etter noen som kunne hjelpe meg og fikk hjelp av søskenbarnet mitt, hun er superflink og fikk virkelig fiksa problemet mitt! 

Hva synes du? 

DRIVER DU MED BLOGG DESIGN? DA TRENGER JEG DIN HJELP

God morgen! 

I går kunne jeg neste ha rive av meg håret i frustrasjon. Jeg elsker blogg designet jeg har når, men ettersom headeren min er over 1 år gammelt vil jeg friske opp litt. Meen så viser det seg at der jeg har fått fiksa utseende til bloggen har blitt lagt ned, til min store fortvilelse. Å nå trenger jeg hjelp av noen der ute som har peiling på dette og kan hjelpe meg. Jeg kan godt tenke meg å holde det så enkelt og stort som det er nå, men om du kan hjelpe meg, ta kontakt! 
Mail; [email protected]
Facebook her

Nå håper jeg det finnes noen sjeler der ute som kan hjelpe meg!❤

 

 
 

 

HELG // SLUTT PÅ FERIE, TILBAKE TIL HVERDAGEN

God kveld! ❤

De to siste ukene har føltes som en evighet, fordi jeg har vært syk og fordi vi ikke har gjort noe som helst. Det er godt med ferie men nå vil jeg tilbake til hverdagen. På mandag er det jobb igjen og jeg gleder meg, det skal bli så utrolig godt å ha noe å henge fingrene i og få dagene til å gå. Det er så mye spennende som skjer fremover og jeg gleder meg til august. Det er nesten alt for varmt ute nå, det går ikke ann å være inne i huset, fordi det er så varmt. Så jeg å S har på eftan i dag vært ute å spist mat, for så å kjøre oss en tur opp på åsen (om det kalles det) Nydelig var det og det var godt å kunne gjøre noe som ikke var så varmt. Jeg har hatt en liten down periode, men jeg håper at nå når hverdagen blir normal at det kommer seg. 

Hva har du gjort i ferien? 

 

INNKJØP FRA LONDON – VIDEO

ENDELIG!

Nå er videoen endelig spilt inn, redigert og postet. Herregud så kleint. Min første video hvor jeg faktisk snakker, og det er så utrolig kleint å høre sin egen stemme. Men jeg håper dere liker den og legger igjen en liten kommentar om hva dere synes. Videoen skulle egentlig ha kommet bare noen dager etter london turen, men siden jeg ble syk har jeg måtte utsette det, meen her er den! Enjoy!

 

SØSKEN TID

Hei! 

Nå har jeg fått plassert beina på sofaen og fått meg et godt bad og en god dusj. Dette har vært en lang og utrolig fin dag, tilbragt sammen med den kjæreste lillesøsteren min. Karina bor en time unna sammen med store deler av familien, og da er det virkelig så godt når vi får tid sammen. Og i sommer har vi virkelig fått bedre tid enn før, og det har vært så godt, hun begynner og bli alt for stor og skal allerede konfirmeres neste år! Så i dag var vi på tusenfryd og fikk testa adrenalinet, og det var godt. Så etter mange timer med morro og søster tid var det utrolig godt å kjøle seg ned i boblebadet med 28 grader. 

Hva har du gjort i dag? Har du ferie enda? 

HAR JEG SLUTTA?

Hallo ♥️

Det er snart to uker siden jeg sist ga lyd fra meg her. Jeg har vært og er fremdeles syk, jeg har luftveisinfeksjon og begynner og bli bedre. Jeg har ligget og omtrent ikke klart å gjøre noe som helst, feberen og vond kropp har slått meg helt ut. Jeg er fremdeles ganske tett og nesesprayen er min beste venn for øyeblikket. Samtidig har jeg en liten kamp med meg selv å prøver å dra meg selv opp. Denne sommeren har vært fantastisk, og jeg har enda en uke igjen før jobb igjen. I morgen går turen til tusenfryd sammen med lillesøsteren, jeg håper at det hjelper på formen og at jeg kommer til å føle meg bedre. 

Jeg har vurdert å slutte å blogge, men jeg skal ikke det. Blogging er min hobby og det gjør så mye for min psyke, så det får bare være dårlige perioder slik som nå. Det kommer forresten også en video i løpet av uken, men innkjøp fra London!