ER DET LETT Å VÆRE UNG I NORGE?

Stadig leser jeg om folk som ikke får seg jobb etter utdanning, folk som har gått mange år på skole og har høy utdannelse, men som like vel står uten jobb. Jeg hører om folk som ikke får mere enn deltids stillinger og som må ha flere jobber for å klare seg. Jeg hører om folk som må bruke mange tusen på å betale leie for hus eller leilighet fordi de ikke får huslån. Nå har jeg tatt opp noen av de temaene som gagner meg, temaer som gjør meg frustrert og som engasjerer meg. 

UTDANNING OG INGEN JOBB
Gang på gang ser jeg facebook innlegg om folk som søker jobb, om folk som desperat ber om hjelp. De har gått skole, de har tatt eksamen og de er klare for jobbverden, men! Hver gang de søker jobb og får avslag får de som begrunnelse at de mangler jobberfaring. Å da lurer jeg på, hvordan kan man få jobbet seg opp til jobberfaring når man har gått på skole? Jeg synes det er helt tragisk at de klarer å si noe sånt. Det kreves først at de skal gå mange år på skole for å bli utdannet, og når de først har den utdanninga som kreves så får de ikke jobb? Jeg vet selvfølgelig at det ikke er en selvfølge å få jobb, men at de skal komme med at du ikke har jobberfaring, det gjør meg sint. Man får jo jobberfaring av å JOBBE? Noen må gi disse en sjanse. Det samme gjelder oss andre som ikke har gått så mye skole også. Vi fortjener å få en sjanse selv om kanskje ikke skolen var det store for alle. 

DELTIDSTILLINGER & KONTRAKTER 
Dette punktet innebærer meg selv også. Jeg har ALDRI hatt en 100% jobb. Jeg har alltid måtte ha to eller flere jobber for å kunne klare meg. Det sies at du ikke skal legge opp livet etter jobben, men jobben etter livet. Men Jeg har i mange år måtte reise rett fra den ene jobben til den andre, jobbe fra tidlig på morgenen til sent på kveld. Deltidstilling kan sikkert være vel å bra, men jeg har aldri opplevd å ha mere enn 10-15t i uka. Det er lite. Samtidig som det finnes bemanningsselskap som på en måte er bra, fordi de får jo flere folk i jobb, men! Her også er det helt latterlig. Jeg har jobbet for bemanningselskap og har aldri vært så stresset i mitt liv som da. Fordi de som regel bare har UKES kontrakter. Så hver eneste fredag var jeg utrolig nervøs på om jeg kom til å få en melding om jobb neste uke eller ikke. Dette synes jeg er rett og slett motbydelig. Man får jo virkelig ikke lagt planer, eller lagt opp livet. Man får ikke planlagt i det hele tatt. 

HUSKJØP OG LÅN
Samme som punktet over så er dette er punkt som innebære meg selv. Det er 3 år siden jeg og S var i banken og søkte om lån. Vi ordnet alle papirer og alt var i orden. Vi hadde funnet hus og var på visning, og sikkert som de aller fleste som skal kjøpe sitt første hus er du nervøs og vil gjøre alt riktig. Så vi ringte til banken, bare for å være sikre. Der får vi svar om at nei, dere får ikke lån likevell. Det kommer noen nye regler neste år. Så der sto vi, ganske så skuffa over dette. Den nye regelen var jo at nå måtte vi ha 15% av kjøpesummen uansett. Men det er virkelig ikke noe logikk her, hvordan kan det ha seg at du gjerne kan betale for leie av et sted, til prisen av langt opp mot 10.000kr og oppover, men ikke skal klare å betale lånet på huset som gjerne er lavere. 

Det er selvfølgelig en del andre faktorer som slår inn, å det skjønner jeg. Men alt skal være så A4 og firkanta. 

 

Hva synes du? 

 

ANTREKKET MITT I BRYLUPPET

Nå er jeg snart ferdig med å prate om bryllup, haha! Jeg elsker bryllup og det er virkelig så nydelig å se to personer som elsker hverandre inngå løfte om å være med hverandre for resten av livet. Kjærligheten er sterkt, den har makt og den er nydelig! Jeg elsker å kunne pynte meg litt ekstra og føle meg litt ekstra fin, det er jo ingetnting galt i det, og til dette bryllupet valgte jeg å gå for en kjole jeg bestile fra wish! Jeg har måtte få lagt den opp litt i lengden siden jeg ikke er så høy, men den er virkelig helt perfekt for meg. 

Hva synes du? 

 


 

BRYLLUP 250818 // CHRISTINA & MARIUS

Neida, jeg er ikke borte, bare hatt veldig mye som har skjedd i helgen. På lørdag var det endelig klart for bryllup for Christina og Marius. Jeg har venta og gleda meg så mye til denne dagen, og endelig kom den! Jeg er så uffatelig glad for at jeg fikk lov til å være med å dele denne store dagen sammen med dem. Christina har for meg alltid vært en storesøster som alltid har passet på meg, vi har opplevd mye sammen og hatt det mye morro. Men ingenting kommer jeg til å huske bedre enn når vi dro til trondheim sammen for å gå på skole. Christina og Marius er et fantastisk par og de har verdens fineste gutt sammen. Jeg håper og tror de kommer til å få det så bra sammen, ta vare på hverandre og oppleve så mye sammen. Det ble mye bilde taging under dagen og derfor skriver jeg ikke så mye mere, kjører heller på med masse bilder!

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN 

INNKJØP FRA HELGEN SOM VAR

Nå er jeg så sliten og så trøtt, det har vært så ille de siste ukene at jeg tror jeg skal starte igjen på vitamintabletter. Det er bare rett hjem fra jobb og sove, og der blir jeg resten av dagen og kvelden, bare nesten at jeg orker å lage meg mat. Så her må det skje noe, for jeg orker ikke ha det slik! Men nå er det fredag i morgen og det er snart helg, jeg er ferdig kl 1 og skal jobbe nattskift neste uke. Veldig spent på hvordan det blir, men håper det går som forventet og at det går bra. I det siste har jeg handlet inn litt nytt til sminke samlingen min og til huden min, på Kuben i hønefoss har de en butikk som heter Loco? og jeg ELSKER denne butikken. Den har så mye å velge i til en billig penge, altså det er kjente merker til en mye billigere penge. Men jeg elsker at de har så mye fint og jeg kommer alltid ut der med ett eller annet. Jeg hadde tenkt til å ta mere bilder denne uka, men glemske meg klarte jo ikke å ta med lader til kameraet, så det er strøm tomt. Nå står kjøttkaker i brun saus og makaroni for tur!

 

TENK AT DET GJØR SÅ VONDT Å VÆRE GLAD I NOEN

Tenk at det gjør så vondt å være glad i noen.

Redselen for å miste de personene i livet ditt som har så stor plass i hjertet. Gjennom mine 23 år har jeg opplevd mye sorg, jeg har mistet så mange. Bare tanken på at det urettferdige liv når som helst kan slå til , det knyter seg helt i magen min. Jeg kan sitte flere kvelder å tenke, være redd og lage meg et bilde.
Det er rart hvor stor innvirkning død har på en person. Det er skummelt hvor stor inntrykk det gir. Fordi jeg trenger hver å en jeg har i livet og jeg vet hvor vond og grusom sorgen er.

Sorgen er som havet, bølgene er ikke alltid på det høyeste og noen ganger er alt stille. Det forundrer meg at noen tror at sorg er forbigående. Sorgen blir aldri borte, du lærer bare å leve med den på best mulig måte. Jeg har lært meg og elske for hver dag som går, sette pris på de jeg har rundt meg og alltid vise kjærlighet.

SÅ OFTE BØR DU VASKE SMINKEKOSTENE DINE!

 

Viste du at du burde vaske sminkekostene dine hver uke? 

Jeg er nok ikke alene om jeg sier jeg er dårlig på å gi sminkekostene mine et bad. Jeg vasker de langt i fra en gang i uken og må helt klart skjerpe inn på dette, for det er ikke bare for huden sin del at man bør vakse kostene. Sminken vil også se bedre ut om det ikke er gamle rester fra flere mnd tilbake i tid, men det er viktig å tenke på at bakteriene koser seg godt i møkkete koster, så for huden sin del bør man virkelig vaske en gang i uken. 

Jeg bestilte såpe fra makupmekka og tenkte at i dag skal jeg få brukt den. Men før har jeg brukt balsam eller zalo. Det går fort og vaske de og hva er vel bedre enn “nye” sminkekoster når man skal sminke seg? Etter å ha sett hvor møkkete vannet etter dagens bad ble så tror jeg virkelig jeg kommer til å vaske de oftere, for det er jo ekkelt. Her er 5 enkle steg for vask og tørk av sminkekoster:

1. Dypp kosten i vann
2. Ta på såpe, ikke mye
3. Vask kosten frem og tilbake i for eksempel håndflaten til du ser det blir rent
4. Skyld i lunket vann og skvis ut resten av vannet. 
5. Jeg lar mine ligge på et håndkle på gulvet til de er tørre, men jeg vet mange sier at børstene skal henges opp sånn at busten får tilbake den normale formen. 

Hvor ofte vasker du sminkekostene dine ?

 
 

HELGEN SOM VAR #1

FREDAG:
Reiste til mamma i Hønefoss etter jobb, mamma farga håret mitt og jeg ble super fornøyd. Gikk tidlig til seng etter en lang dag og så trøtt som jeg var etter jobb. 

LØRDAG:
Gikk fra mamma og til kuben kjøpesenter. Fikk kjøpt både bryllupsgave og bursdagsgave, samt at jeg fikk kjøpt litt til meg selv, hehe! Spiste taco, dro i bursdag. Kom hjem fra bursdag og hadde spillekveld med mamma og stefaren min, jeg vant ikke. La meg til å se på den nye serien insatiable på netflix. 

SØNDAG:
Sov til 10 tiden, fortsatte å se på insatiable frem til mamma kom å spurte hvor mange brødskiver jeg ville ha. Kledde på meg og gikk opp hvor mamma var i full gang med å lage deilig frokost, den beste jeg har spist på lenge! Pakket sammen tingene mine, rydda rommet og vaska. Dro i bursdag nr 2, denne gangen for søstern. Dro til hov, henta hund og gubbe og klær, sov!

Hvordan har din helg vært? 
 

MANDAG 200818 – GÅRSDAGENS ANTREKK

Første dag i ny uke vel overstått, i vert fall jobb delen. Det har vært hardt på jobb i dag, jeg har vært så trøtt, haha! Men tror ikke jeg er alene om å synes at mandag alltid er verst? Kom meg igjennom uten å sovne og lærte noe nytt. Nå har jeg kommet meg hjem, gått en tur med Ayla og skal innta sofaen for en liten blund på øyet før S er ferdig på jobb og vi skal ha middag. I går kveld skrev jeg et innlegg som jeg enda ikke har publisert, går kveld var tankefull og jeg har blitt flink til å skrive det ned der å da. Så jeg tenker å poste det i morgen kveld, det er ganske tungt tema, men det blir ikke langt. Uansett så tenkte jeg å vise der hva jeg hadde på i går, jeg har fått en body som jeg synes er så fin, og fikk endelig brukt den, selv om jeg skulle ønske livet på bodyen satt litt lenger ned. 

Hva skal du ha til middag i dag? 

SØNDAG, BURSDAG OG NY UKE

Hallo! 

Nå har jeg surra meg hjem etter en fin helg i Hønefoss! Det har vært godt selskap, godt mat og masse kaker. Jeg er helt stappa og det lover godt å komme i gang med trening igjen til uka. Mamma har sponset med noe nytt treningsutstyr og nytt tøy gir motivasjon! I dag har vi feiret Karina, som ble 14 år! Synes faktisk ikke det var så lenge siden hun fylte 10 år, og at hun begynner i 9 klasse og blir så stor, det er skummelt! Men dagen i dag har vært fin og jeg håper gaven hennes falt i smak, jeg samlet sammen en del ansiktsmasker, peel off, sminke og diverse andre godsaker til hud og sminke.  Nå blir det bare å pakke om, komme seg til Toten og gjøre seg klar for en ny uke på en ny avdeling på jobb!

Hva har du gjort i dag?

BURSDAG OG SPILLEKVELD DAG 1

ENDELIG i seng! Dagen i dag har vært fin og det er så godt å være sammen med familien, og spesielt når alle er samlet sammen. Denne helgen får jeg virkelig tid med familien på begge sider ettersom det er to bursdagsfeiringer. En på mamma sin side og en på pappa sin side, og i morgen skal lillesøsteren feires. Jeg startet dagen med en tur på Kuben i hønefoss for å handle inn både bursdagsgave og bryllups gave, det er helt sykt at allerede neste helg så skal jeg i bryllup, og jeg gleder meg så mye! Etter en svært hyggelig bursdagsfeiring for søskenbarnet mitt har vi hatt spillekveld her hjemme. Det er utrolig sjeldent at man setter seg ned og spiller brettspill, det går for det meste på data eller tv, så det å gjøre noe annet var helt klart veldig innafor. Men nå har jeg fått boltra meg ned i senga, funnet frem skåla med agurk og tomat og skal se Best før på Sumo!

Hva har du gjort i dag?