SØNDAGSTUR

Gårsdagen var knall! Jeg kan ikke huske sist jeg har kost meg så mye, og ikke minst følt meg så bra! Det surrer så mye i hode om dagen og jeg klarer ikke skille mellom hva som er ekte og ikke, det er vondt og akkurat nå jobber jeg hardt med meg selv for å ikke falle ned i kjellern. Det er når slike tider kommer at man merker hvor godt det er å ha noen som virkelig bryr seg om deg, hvor mye man innser at enkeltpersoner betyr for en. Jeg hadde ikke klart meg uten. I dag har jeg kjørt bil i totalt 6 timer, laang tur, og med det beste menneske som finnes. Norge har en så vanvittig nydelig natur og det er en skam at jeg ikke har sett mere av den enn hva jeg har, og jeg må virkelig komme meg ut oftere, for det her har vært en så perfekt dag! 

MIN FREDAGSKVELD

God kveld og god helg! 

De aller fleste har nå tatt helg og jeg skulle også egentlig ta helg klokka 1400 i dag, men så ble jeg spurt om å jobbe noen timer i morgen også. Det å jobbe helg er egentlig helt greit, det skjer jo ikke så mye ellers og ikke så tidlig, så derfor gleder jeg meg til å jobbe i morgen, få en tidlig start på dagen, jobbe noen timer også får vi se hva resten av dagen bringer. Nå har jeg vært ute på ridetur med Anja og fått meg en varm dusj, og er rimelig klar for å slenge beina på sofaen med pleddet godt pakket rundt meg. Film og godteri står på agendaen for resten av kvelden! Det jeg liker med denne årstiden er at jeg kan finne frem god pysjen og endelig bruke den uten å svette i hjel, og den er så god og ikke minst så søt! 

Hva er dine planer for helgen? 

Haha elsker at jeg holder å håndkle som om det skulle vært håret mitt.. 

3 DRØMMEDESTINASJONER

Jeg har fått så smaken på å reise, og jeg håper jeg kommer til å få reise mye fremover. Jeg har i vert fall mine drømme plasser som jeg vil dra til, alt fra Svalbard til Dubai. Å jeg håper at en dag vil jeg kunne reise alle plassene jeg har drømt om og at det er like fantastisk som jeg forestiller meg. Alle kan vel si seg enige at å reise gir deg inspirasjon, motivasjon og for min del, mersmak på hva som finnes utenfor lille Norge! Viss du hadde hatt all verdens med penger og tid, Hvor ville du reist? 

NEW YORK 

SANTORINI

PARIS

 

HPV VAKSINE – FOR ELLER MOT?

Jeg er sikkert ikke alene om å ha fått melding fra FHI om at siste frist for gratis HPV vaksine er i desember. Det er 3 doser og den første må du ta innen desember ellers må du betale for den selv. Jeg vet veldig mange er uenig i hva jeg nå kommer til å skrive, men jeg har min mening, og det skal godt gjøres å endre den. Det er ikke umulig, men vanskelig. Jeg synes det er ufattelig vanskelig å vite om jeg kommer til å gjøre det riktige valget når det kommer til denne vaksinen. Derfor har jeg bestilt meg legetime for å snakke med min egen doktor sånn at jeg kan være siker på at jeg er sikker på mitt valg. Jeg er skeptisk til alt av vaksiner som vi ikke får gjennom skolen og liker ikke utsette kroppen for noe jeg ikke vet hvordan den vil reagere på, dette gjelder altså alle vaksiner uansett. Her er mine for og i mot 

FOR:
– Får ikke HPV viruset/noen typer
– Mindre sjanse for livmorhalskreft 
– Gratis, noe som tyder på at de mener det er grunn for å ta den. 

 
MOT:
 – Den vi får tilbud om gratis dekker kun 2 hpv typer
– Bivirkninger, ikke de “normale”, kommer ikke til å gå inn på hva det kan du søke deg opp selv. 
– Viss du ikke har hatt mange forskjellige partnere, er det egentlig behov for sprøyten?
– Ingen garanti for ikke å få livmorhalskreft
– Den er ikke ferdig utforska 
– Sprøyteskrekk 

Som du ser over er det mere på mot delen enn for delen. Og det har seg slik at man tar mere til seg det negative enn det positive. Og for meg med sprøyteskrekk og skeptisk til alt nytt og uvitende synes jeg det er både vanskelig og tøft og skulle vite om jeg velger riktig. Selvfølgelig vil ingen ha denne stygge sykdommen, men hvorfor har ikke dette vært et tema før? Jeg synes det også står alt for lite om det på nett, og vi får alt for lite informasjon. MEN jeg er veldig usikker og derfor har jeg kontaktet legen for å kunne få mere informasjon. 

Er du for eller i mot og hva er din begrunnelse?? 

LITT NYTT // DIN FAVORITT BUTIKK

Jeg har jo gitt bort alle klærne mine til søsteren og har heldigvis fått fylt på litt i ettertid med både polen tur og london tur. Men jeg føler fremdeles at jeg mangler noen fine topper, jeg har mye basic klær og hater å reise på fest fordi jeg ikke har noe å ha på meg og føler jeg går i mye av det samme. I dag var jeg på CC en tur sammen med Maren, jeg gleder meg så mye til å bli tante igjen og det å få være med å se på klær til en liten gutt er så fantastisk. Og derfor fikk jeg mulighet til å se etter noen topper, og det fant jeg! Jeg er veldig fornøyd og gleder meg til å kunne bruke dem, ikke bare på fest men også til hverdags. Jeg fikk også kjøpt meg ansiktsmasker å prøve ut, cubus har 4 for 3 og derfor ble det 4 stykker. 

Hva er din favoritt butikk å handle i? Har du prøvd noen av ansiktsmaskene? 

 

MANDAG, MINUSGRADER & BRANNKURS


Kan man si at man er glad for at denne jobb dagen er over? Haha! Jeg har vært så trøtt i hele dag og holder på å sovne nå også. Men jeg skal kaste på meg rideklær, tusle til stallen og komme meg ut på tur. Jeg må virkelig prøve å holde denne fine rutinen hvor jeg ikke sover etter jobb, tenker det blir mere enn nok av det i vinter. Meen, hallo det er 24 september og i dag ar det -2 grader når jeg kjørte til jobb og det var så kaldt å gå fra parkeringa og ned i fabrikken. Kjenner jeg gruer meg så mye til det blir ordentlig kaldt og glatt på veien, har ikke litt lyst en gang til å få vinter og kulde. 

Vi hadde brannkurs på jobb i dag, og jeg er så glad for at vi har fått dette kurset. For det er så vanvittig viktig og ikke minst så er det liv som kan stå på spill om det skulle begynne å brenne. Egentlig burde vi ha det oftere, eller ha øvelser oftere, slik at vi kan lære oss hvordan vi skal reagere om det virkelig oppstår. Pluss at jeg hadde glemt mye av det, og har også lært at jeg ikke skal la ladere stå i stikkontakta uten at jeg lader. Det er jo så enkelt å bare nappe den ut når jeg har lada ferdig så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke bare gjør det. Men det er godt å få friska opp hukommelsen. 
 

 


 

EN BRA HELG // SLIK HAR HELGEN VÆRT

Den første helgen jeg virkelig har hatt tid til å gjøre så mye som jeg har. Det har gått i ett kjør men enda har jeg tid til å ta igjen all tv tittinga nå i dag. Nå har det begynt å regne også og da har jeg fint lite dårlig samvittighet for å sitte inne.

Fredag
På fredag etter jobb dro jeg og Anja til sverige. Vi dro kl 3 og rakk alt vi skulle selv om vi kom 2 timer før sentret skulle stenge, men vi fikk shoppa og kost oss og ikke minst er det så koselig med slike turer. Jeg fikk ENDELIG kjøpt meg joggebukse, en smule treig men jeg er veldig fornøyd med buksa fra adidas. Iste, smågodt og en del pasta ting. Det er helt sinnsykt mye mere utvalg i butikkene i sverige enn i norge, og jeg kommer helt klart til å handle inn enda mere når vi får hus. 

Lørdag
Stallen hadde fellestrening med Øydis og jeg kunne ikke vært mere fornøyd med ridetimen. Jeg har hatt 2 ridetimer med Rufsa siden jeg fikk henne på fór, og jeg kommer helt klart til å fortsette med det. Det er godt for både meg og henne. Så når jeg var ferdig i stallen var det bare å reise på butikken og få fiksa sammen noe mat og ta en dusj. Jeg har ikke spist lasagne på det jeg vet og det var virkelig godt! Selv om jeg fikk super vondt i magen etterpå. Jeg vurderer faktisk å reise til legen for å få tatt noen allergiprøver, det kan jo hende jeg ikke tåler melk, eller hvete ?? Jeg håper ikke dette stemmer. Senere på kvelden kjørte jeg S på fest og dro til gardemoen for å hente svigers. 

Søndag
I dag har jeg vært ute på tur med Rufsa, vi er begge litt støle og slitne etter ridetimen i går, så en rolig tur var godt for sjela. Jeg har hengt opp siste klesvasken og nå ser jeg på true blood og bare slapper av. Det er planen for resten av dagen.

FREDAG OG HELG // DETTE ER MINE PLANER

GOOD HEELG!!

Det var så deilig å kunne stemple meg ut og vite at nå er det helg! Denne helgen skal jeg til sverige, hente svigers på flyplassen, ridetime og forhåpentligvis få tatt igjen noe tapt tv tid, haha! Akkurat nå har jeg bare fått luftet hundene før det begynte å pøse ned med regn, og jeg kjenner jeg skal gi Rufsa fri i dag. Men nå har jeg fått ordna meg litt og er klar for å dure videre til sverige sammen med Anja. Jeg trenger både sminke og joggebukse, samt iste!! 

Håper du får en stålende helg!

DYRLEGE BESØK – DÅRLIG NYHET

Hva er vel ikke verre enn når din aller beste venn med fire poter ikke er frisk? I en periode har jeg oppdaget at Ayla har vært så opptatt av å vaske potene sine, og at det har vært veske fylte blemmer der. Men jeg har tenkt at det har kommet av at hun kanskje har vasket seg mye eller gått på noe som har “brent” henne. 

I går oppdaget jeg en enda større blemme og bestemte meg for å ringe dyrlegen i dag så fort det åpnet, og frustrasjonen kom ganske fort når ingen hadde mulighet til å ta henne inn før helgen. Fordi det er nå det er blemme der, om en uke kan den være borte og de ville ikke ha sett noe som helst. Men heldigvis fikk jeg komme til Dokka og de fikk tatt en titt på henne. Det viser seg at hun har noe som heter Furunkulose. Det innerbærer en hel masse jobb fremover og det krever sitt. Denne kroniske sykdommen vil Ayla aldri bli kvitt, og hun kommer til å trenge fotbad 2 ganger om dagen, for å rense det. Hun må tørkes på bena etter hun har vært ute å luftet seg og det har vært vått på bakken. Akkurat nå er jeg tom for tanker og føler meg litt hjelpesløs. Skal hun virkelig aldri bli kvitt disse dumme byllene som irriterer henne? Det føles vondt å vite at hun kommer til å være plaget med dette resten av livet hennes.. 

 

NEW IN – STRIKKE LUE OG VOTTER

Hallo!

For en mnds tid siden hadde ei kollega med seg bæreposer med hjemmestrikket sokker, lurer og vanter og jeg plukket med meg to par ullsokker! De er så sinnsykt gode og jeg elsker de! De har så utrolig deilig stoff og de klør ikke, jeg har alltid hatet ullklær fordi de klør, men nå måtte jeg virkelig legge inn teppet for jeg bor nærmest i disse sokkene når jeg er hjemme. Men jeg bestilte også lue og votter, hun hadde strikket en så utrolig fin lure og jeg orker ikke fryse til vinteren og nå har jeg endelig fått det! Hun som strikket til meg er utrolig dyktig og rask, hun legger mye jobb i det og jeg betalte kun 500kr!! Jeg synes virkelig ikke dette er noe upris viss man tenker på tiden som blir brukt på å kjøpe inn, strikke og ikke minst tiden alt det her tar. Jeg er super fornøyd med både lure og votter og kommer helt klart ikke til å fryse i vinter, og det skal bli godt!