LØRDAGSTUR

Endelig kan jeg legge meg på sofaen, vente på skal vi danse og bare kose meg resten av kvelden! Dagen i dag har vært så produktiv og jeg har fått unna en god del. Vekkeklokka ringte 06:45 og jeg var så lite klar for å stå opp så tidlig på en lørdag, men, siden vi skulle til Sverige i dag var det greit å komme seg opp. Å en harryhandel betyr at jeg får kjøpt inn igjen karbonadedeig, smågodt og iste. Jeg har vært så flink til å spise veldig lite søtt i det siste, så nå kan jeg unne meg en pose med smash! Ikke minst fikk jeg handlet inn mye såpe, og de har så sykt stort utvalg enn hva vi har her!

Etter at vi kom hjem var det fult kjør med å fordele hele 10kg med karbonadedeig og 1,5kg biffsnadder i fryseposer. Å jeg elsker å ha det liggende i fryseren, det er så lettvint og ikke minst så er det billigere enn i Norge.. Litt synd, men jeg har forståelse for at prisene er som de er. Men for meg som skal prøve å spare her og der, så er virkelig matposten en plass å gjøre tiltak. Så fikk jeg stekt 4kg med medisterfarse som ble til medisterkaker. De står å kjøler seg før de skal pakkes og fryses de også. Det er så deilig å ha fylt opp fryseren.

HELGEKOS

God kveld❤️

Jeg lurer på hvor jeg får all den energien min fra om dagen, dagene går i et kjør og jeg har fått utnyttet hver eneste dag. Å det er utrolig deilig. De siste ukene har jeg hatt så dårlig pågangsmot og hjemme har bare stått som det har, og derfor har det vært så godt å få gjort et skikkelig tak hjemme nå. Nå er alt på stell, og det er utrolig deilig å komme hjem, sette seg i sofaen og bare nyte et ryddig hjem.  Å for første gang siden vi flyttet hit har jeg fått en sikkelig hjemme følelse. 

Høsten er jo en av mine favoritt årstider, nettop fordi jeg kan tenne lys, kose meg under pledd og nyte regnværet som er ute. Jeg har lagt ut en video på Instagram, så sjekk den ut om du vil ha en liten house tour lignende. Men det å kunne tenne lys og ha det koselig rundt meg, det er så viktig. Nå er jeg virkelig hjemme, og jeg håper å få bo her helt til jeg får kjøpt hus. Ha en fin helg🌸

EN MELDING SOM GA MEG GLEDE

God kveld!

I går fikk jeg en melding på messenger med et blogg innlegg som ble skrevet av en annen blogger. Å jeg ble så utrolig glad av å lese det igjen, fordi her sitter det da en helt ukjent person som ikke kjenner meg, men som kun via noen få samtaler på chat og ved å ha lest bloggen min skriver om sitt synspunkt av hvordan jeg er som person. Å det gjør meg så ufattelig glad at det skinner igjennom på bloggen, fordi akkurat det han skriver er slik jeg vil være og slik jeg vil fremstå for andre.

Fordi det er nettopp sånn her jeg vil være som medmenneske. Jeg vil ta vare på alle rundt meg og alltid møte andre med et smil. Jeg vil være sterk selv om hverdagen ikke er en dans på roser, og jeg vil gi alle den kjærligheten de fortjener. Å akkurat dette er så viktig for meg, det er så viktig å ha de verdiene å ta vare på andre, og det står størst på lista mi. Jeg godtar mye og tilgir kanskje for lett, om de nærmeste kunne sagt det. Men uansett hvor såra eller skuffa jeg blir, så tror jeg at det finnes noe godt i alle. Å selv om dette ikke alltid har vist seg å være sånn og jeg har mistet mange. Så er det nettopp derfor jeg har det som en høy verdi i livet mitt, å sette andre høyt og gi de den kjærligheten jeg kan. Fordi det er sånn jeg er.

Jeg har den muligheten av å kunne elske selv når folk ikke fortjener det, og jeg har den muligheten til å gi det beste av meg selv og all min kjærlighet. Viss du vil lese innlegget kan du klikke deg inn her

Håper du får en super fin ny uke! Husk å ta vare på hverandre!

VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE

Verdensdagen for psykisk helse❤️

Det er så alt for mange som sliter, som ikke har det bra, og som ikke tørr å snakke. Å nå vil jeg fortelle om min tøffeste tid i livet. Det er 5 år siden livet mitt sku snu på hode og det skulle virkelig bli alt annet enn det jeg hadde sett for meg. Etter å kjempa meg i gjennom mobbing både barneskolen og ungdomsskolen klarte jeg å komme meg bort, jeg klarte å få en ny start, og jeg hadde det bra. Jeg begynte på folkehøyskole rett etter ungdomsskolen siden jeg var fast bestemt på å ikke gå på videregående, men ei god venninne som er som ei storesøster for meg, hun dro meg med. Å for nettopp det takker jeg henne av hele mitt hjerte den dag i dag. Akkurat fylt 16 år og flytter hjemme fra, til Trondheim. En helt ny hverdag med helt nye folk, og selvfølgelig var jeg nervøs og redd for å oppleve det jeg hadde gjort i nesten 10 år.

Men dette året på folkehøyskole skulle vise seg å være helt avgjørende for den personen jeg har blitt i dag. Jeg møtte folk som var eldre enn meg og som u-vist har lært meg å bli sterkere, lært meg å være selvstendig, og lærte meg at å åpne meg for andre ikke er farlig. Å nettopp disse tingene første meg til den beste opplevelsen jeg kunne ha fått, og jeg begynte på videregående eter dette. I 2014 fikk livet en virkelig vending, og jeg som trodde jeg taklet det meste skulle virkelig havne i kjelleren. Å man trenger nødvendigvis ikke oppleve det jeg opplevde for å ha det tøft psykisk. Men det var dette som dro meg ned, å miste søsteren min.

Jeg snakket ikke med noen, jeg bura meg inne og til slutt satt jeg der alene. Vennene jeg hadde den gangen har jeg minimalt kontakt med nå, jeg mistet meg selv og jeg mistet de. Å mye var min egen feil, fordi jeg ikke snakket eller turte. For hadde jeg snakket med noen så hadde det kanskje vært helt annerledes nå? Jeg vet ikke, men jeg vet at det tok meg over 2 år å komme meg opp og ut igjen. Jeg ventet i over et halvt år før jeg fikk time hos psykolog. Å et halvt år hvor du kun er hjemme, jeg hadde fått en angst for å gå ut døra hjemme og jeg turte omtrent ikke gå ut. Jeg husker en periode godt, hvor jeg kun lå i senga i et par mnd. Men det er det eneste jeg husker, jeg husker ikke å ha spist i denne perioden, eller dusjet eller gjort noe som helst annet. Jeg bare lå der i sengen, fikk ikke sove om natten og var helt borte. 

 

Heldigvis fikk jeg hjelp! Når jeg til slutt turte å ta steget å innse at jeg ikke kunne hjelpe meg selv. Jeg fikk god hjelp av psykolog, og jeg fikk en hverdag igjen. Jeg begynte i jobb igjen, og jeg klarte til slutt å gå ut døra uten å føle på angsten. Å det er så viktig å gi deg selv tid, men samtidig snakke med noen. For de som ikke virkelig vet hvordan en psykisk syk person er, er det vanskelig å hjelpe om du ikke prater. Å de som sliter kan være veldig flinke til å skjule det. Alle fortjener å ha det bra, og ingen fortjener å føle seg dritt eller dårlig. Ikke minst må du godta det selv, godta at ting er som de er og godkjenn at kropp å hode kan være tung i perioder. Å ikke minst, ta vare på deg selv❤️

 

 

LUKSUS I HVERDAGEN

God Mandag! 

Viste du at i dag er det 11 mandager igjen til jul?🎅🏼

Det så utrolig fort og jeg begynner allerede nå å glede meg til jeg kan høre på julemusikk og pynte juletre. I dag har jeg vært på kurs gjennom jobb, og det var utrolig lærerikt og spennende å lære mere om det vi driver med, vi fikk til og med være med å se hva som skjer. I morgen er det også et kurs gjennom Coop og jeg føler denne uka kommer til å gå så fort, noe som ikke gjør noen ting, for jeg har så masse å gjøre hjemme.

En stund siden bestilte jeg meg ny frisørtime hos flinkeste Kine, hun er utrolig flink med håret mitt og gir meg det jeg vil ha, til tross for at jeg har hatt både gult og grønt hår. Jeg hater jo virkelig når håret ikke er kaldt nok, og gult er virkelig krise. Å dessverre er det brønnvann her vi bor og alt for mye av noe, som gjør at håret mitt trekker til seg og blir grønt. Så nå dusjer jeg kun håret på jobb, haha! Alt for å ikke få grønt hår. Uansett, nå har jeg en helt ny farge, og jeg digger den. Den er mørkere enn jeg er vant med, men ikke for mørk, og den er heller ikke brun. Så nå skal jeg holde denne fargen gjennom vinteren også får vi se hva som skjer til våren igjen! Fornøyd er jeg uansett!❤️

OSLO TUR

God kveld! 

Denne helgen har vært så fin, og jeg har kost meg masse. Det gir så mye mersmak av å gjøre ting utenom det normale, oppleve ting man ikke gjør i hverdagen. På fredag dro jeg til Oslo sammen med A og en hel gjeng, vi var på Brad Paisley konsert, noe som var utrolig stort! Når vi kom frem til hotellet og fikk sjekket inn fikk jeg et utrolig fint rom, stor, nydelig utsikt og badekar! Jeg er sikker på en ting, og det er at når jeg får meg hus så skal jeg ha badekar. Vi ordnet oss, fant gjengen og gikk for å finne en plass å spise, og det er det mest skuffende jeg har vært med på. Restauranten vi spiste på hadde først ingen av drinkene jeg bestilte, så det endte opp med at jeg måtte drikke øl, noe jeg virkelig ikke liker. Så når vi først fikk maten var den ikke spisenes, og det var utrolig kjedelig fordi jeg var sikkelig sulten. Men de var reale og ga oss en skikkelig kompensasjon. 

Litt skuffa når vi kom inn på spektrum og skulle kjøpe med drikke inn, og her også hadde de kun øl og cider, ingenting jeg drikker. Men jeg kjøpte meg en øl og den gikk da ned, haha! Men det var god stemning under konserten og jeg storkoste meg, det var så stort å se Brad live, selv om jeg ikke har hørt veldig mange av sangen hans så spilte han min desidert favoritt sang Whiskey Lullaby. En super konsert og en super fin kveld i Oslo, noe med byen skremmer meg og noe med den liker jeg veldig godt.